Langeafstandfietsen in de VS - Sunhillcycling

Langeafstandfietsen in de VS

Verslaafd aan fietsen

Meestal is de eerste reactie er een van verbazing als ik over mijn hobby van lange afstand fietsen vertel. Omdat fietsvakanties organiseren ook al mijn werk is. Maar als ik dan vertel over het bijzondere karakter van reizen op de fiets slaat dat al snel om en denken veel mensen ‘Dat lijkt mij ook wel wat’.

Northern Tier

In de zomer van 2019 reed ik van Anacortes (WA) aan de stille oceaan naar Fargo (ND). Dat is ruwweg de eerste helft van de route ‘Northern Tier” die langs de Canadese grens naar Bar Harbor aan de Atlantische kust voert. Een route van bijna 7.000km. Deze zomer gaat deel II voor mij komen. Door Minnesota, Wisconsin, Michigan, Ontario, New York rijd ik naar New England. 

Northern Tier; langeafstandfietsen in de VS

“Geen idee waar ik zal slapen”

Het is natuurlijk heel persoonlijk maar op die manier door een continent kruisen geeft mij een gevoel van grote vrijheid. Vooral ook door niets anders als de route en mijn uitrusting te regelen. Heerlijk om geen idee te hebben in welk dorp ik vanavond slapen zal.

De schoonheid en de ruigheid van de natuur maar ook het verbazingwekkende vermogen om een continent over te steken op spierkracht. Bergpassen zijn prima te overwinnen als je maar je tijd neemt. Deze foto is de bekroning van wat ‘Going-to-the-Sun Road in Glacier National Park’ heet. De klim is lang en onderweg voel je je nietig maar eenmaal boven ben je de koning. 

Logan Pass

Next stop: Fargo

Fietsen in de VS brengt met zich mee dat je regelmatig staatsgrenzen passeert. Bijna altijd gemarkeerd door een bord met de staatsnaam. En dat zijn dan weer leuke plaatjes die je reis markeren. North Dakota oversteken van uiteraard west naar oost was nog een hele tour want het is een vrij lege staat. Fargo ligt op de oostelijke grens met Minnesota. Daar gaat op 8 juli mijn volgende tour beginnen. ‘Ik heb er zin in’!

North Dakota

Waar wil jij nog eens fietsen?

Opmerkingen, suggesties of vragen? Laat het mij weten via “Stel je vraag aan Ger”.

Ontdek onze andere fietstips

Mijn vakantiefiets

Een trouwe kameraad Ik heb jullie mijn liefde voor het lange afstandsfietsen verteld en ik heb de route van deze zomer, langs de Canadese grens, met jullie gedeeld. Dan is het logisch ook

Route Northern Tier 2023

De route voert van Fargo (ND) naar Bar Harbor (MA). De basis van de route wordt gevormd door de route die ACA (Adventure Cycling Association) ontwikkeld heeft. Bicentennial ACA is een bedrijf