Over ons - Sunhillcycling

Over ons

Dit is mijn verhaal.

Ger de Heus, de oprichter en eigenaar van Sunhillcycling, is nog steeds even enthousiast over deze streek. “Net als vele van mijn gasten was ik in Nederland een enthousiaste toerfietser en nam graag deel aan cyclosportieve tochten. Onder andere La Marmotte heb ik enkele keren mogen rijden. Maar ook als vakantiefietser heb ik vele streken in Europa en Noord Amerika kunnen doorkruisen. Toen ik dan ook in 2010 het besluit nam dit bedrijf te beginnen was de keuze voor de streek en de naam snel gemaakt. Bienvenido en Andalucia!

“En nu, eind 2023, is het een tijd voor een nieuwe stap. Met alle vertrouwen in Bas Ruijgt die het van mij gaat overnemen doe ik een stap terug. Wat de toekomst mij gaat brengen weet ik nog niet maar ook dat zie ik wel. Er komt vast weer iets leuks op mijn pad. Ook op deze plaats zeg ik dank aan alle leuke, lieve, gave, inspirerende, uitdagende, ontroerende gasten die ik in Andalusië en in de Algarve heb mogen begroeten. Jullie hebben mij een beter mens gemaakt.”!

De perfecte fiets op locatie.

Trek Emonda ALR

We beschikken over een uitstekend onderhouden park van racefietsen. Alle fietsen zijn Trek Emonda ALR en afgemonteerd met een Shimano-105 groep. Door zijn lichte gewicht, stijve frame en de soepel schakelende groep dé perfecte fiets voor eindeloos genieten in de bergen. 

Fietsenberging, onderhoud en bepalen van framemaat
De fietsen worden veilig bewaard in onze eigen berging en elke week na afloop van jouw fietsvakantie grondig schoongemaakt. Ook worden de fietsen elke week helemaal nagekeken en als er mankementen zijn, verhelpen wij dat direct. 

Bepaal de juiste maat van je fiets!
Om tijdens je fietsvakantie zo lekker mogelijk op de fiets te zitten, vragen we aan jou om van tevoren de maten van jouw eigen racefiets door te geven. Daarmee kunnen we jouw huurfiets op voorhand afstellen, zodat je direct klaar bent voor vertrek.

Handige tips voor een fietsreis

Mijn vakantiefiets

Een trouwe kameraad Ik heb jullie mijn liefde voor het lange afstandsfietsen verteld en ik heb de route van deze zomer, langs de Canadese grens, met

Het fietsgidsen team

Danny Verschueren
Danny Verschueren

Fietsgids en technieker

“Ik ben Danny, 53 jaar en ben afkomstig van Westerlo in België. Ik heb jarenlang een tenniszaak in België gehad en vond het tijd voor iets compleet anders.

Hoewel ik uit het mountainbiken kom is het reuze leuk om op de racefiets te gidsen in het prachtig gevarieerd berglandschap rondom Ronda. Er is maar één zekerheid : je rijdt ofwel naar boven of naar beneden. Met een groot verzet langs een kanaal rijden is er hier zeker niet bij.

Mijn grootste voldoening bestaat hierin dat de gasten, snel of traag, oud of jong, ondanks de (soms) zware inspanningen, de rit uitrijden en er met plezier op terugkijken en gewoon zeggen dat het “goed” was. Meer moet dat niet zijn. Alhoewel een fris pintje erna ook niet te versmaden is!”

Dennis Ruijgt
Dennis Ruijgt

Fietsgids

“Al anderhalf jaar mag ik leven als wielrenner. Trainen voor bijzondere wielerwedstrijden, zoals de ronde van Kameroen. En dat kan natuurlijk geweldig als fietsgids, dat is toch net alsof je profwielrenner bent. Het liefste doe ik dat in een prachtige, zonnige omgeving met bergen om je tanden op stuk te bijten. Zo kwam ik bij Sunhillcycling terecht. Het is hier genieten als fietsgids. Zoveel leuke mensen ontmoeten en zo heerlijk fietsen. Of het nu een rustige rondrit is of een stevige bergetappe, het blijft genieten in Andalusië en de Algarve!”

Martijn Veiling
Martijn Veiling

Fietsgids

“Als afgestudeerd master in de bewegingswetenschappen in combinatie met het wedstrijd wielrennen heb ik een brede basis om u te voorzien van tips and tricks. Om harder, verder en comfortabeler te kunnen fietsen.”

Peter Wierda
Peter Wierda

Fietsgids

“Puffend een berg op, lachend een berg af. Heerlijk vind ik dat. Samen met gasten genieten van de prachtige omgeving en de uitdagingen van het terrein. Een koffietje en een stuk cake op een terras in de zon. De beloning voor de arbeid. Daarom doe ik wat ik doe. Op de flanken van de Alpe d’Huez leerden Ger en in elkaar kennen en sindsdien delen we de passie om deze ervaring met anderen te delen. Vandaar dat ik met regelmaat aansluit bij het begeleidingsteam van Sunhillcycling. Vanaf dit jaar gaat niet alleen de racer mee, maar gaan ook de dikke banden mee het vliegtuig in. Want naast prachtige verlaten bergweggetjes grossiert de regio in uitdagende trails met vaak spectaculaire uitzichten! Ik kan niet wachten!”

Bas Ruijgt
Bas Ruijgt

Fietsgids

De prachtige omgeving van Andalusië en de Algarve als kantoor. Wie wil dat nou niet? Heb mijn baan opgezegd om even wat andere leuke activiteiten te ondernemen, zo ben ik als fietsgids bij Sunhillcycling terecht gekomen. Leuke mensen ontmoeten, mooie ritten fietsen en met de pauze gezellig een kop koffie drinken. Dat is een mooie combinatie om als fietsgids mee te mogen maken. Dus wie komt er langs op mijn kantoor?!

Fietstips in je inbox?

Wil jij op de hoogte blijven van de meest nuttige fietstips of hoogtepunten om te bezoeken. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.