De mooiste fietsroutes in Andalusië - Sunhillcycling

De mooiste fietsroutes in Andalusië

Besluit je je vakantie in Andalusië op het fietszadel door te brengen? Laat je dan leiden langs de verborgen parels rondom Ronda. Of je nou met één van onze gidsen meefietst, GPX routes volgt of op eigen houtje op onderzoek uitgaat, deze parels wil je zeker niet missen langs de vele fietsroutes in Andalusië.

Grotwoningen onder de rotsen
Andalusië staat bekend om zijn witte dorpjes met smalle steegjes. Eigenlijk zijn alle witte dorpjes tussen de bergen een aantrekkelijk aanzicht, maar een aantal springt er met kop en schouders bovenuit. Het is zeker het overwegen waard om de fietsroutes in Andalusië hiervoor te onderbreken.

In Setenil de las Bodegas wonen mensen letterlijk onder de rotsen, een zeer fraai gezicht. De stad is uitgegroeid tot een netwerk van grotten. Niet alleen huizen zijn gebouwd onder de kliffen en in de grotten, ook zijn er een aantal cafés en restaurants gevestigd waar je heerlijk kunt opladen tijdens je ontdekkingstour.

Omringd door pure schoonheid
In het groene binnenland van Andalusië, op 511 meter hoog, vind je het witte dorpje Zahara de la Sierra. Het ligt aan de voet van de klim naar de heuvels van de Sierra del Jaral. Je moet je even inspannen om de steile helling naar het dorpsplein te beklimmen, maar je zult zien dat de beloning het absoluut waard is.

Vanaf daar is het werkelijk genieten. Aan de ene zijde bewonder je de groene uitlopers van het nationale park Sierra de Grazalema. Aan de andere kant tuur je over het grote blauwe stuwmeer. Om de omgeving echt te absorberen klim je te voet naar de top van de heuvel. De ruïnes van het Moorse kasteel dienen als perfect uitkijkpunt over het hele gebied.

Midden in het nationaal park Sierra de Grazalema
Prachtig gelegen in een natuurlijke glooiing van nationaal park van Sierra de Grazalema ligt het witte dorp Grazalema. Ieder jaar trekt het dorp vele toeristen. Het is namelijk de perfecte uitvalsbasis voor de mooiste wandelroutes in het park. Ook wij komen er graag. Grazalema is de vaste pleisterplaats tijdens onze fietsroutes in Andalusië. Een heerlijke plek om je op te laden.

Soms val je met de neus in de boter en vindt er toevallig een openluchtconcert plaats op het plein. Op hetzelfde plein stuit je soms op een ‘Encierro’. Een deel van het dorp wordt dan aangepast voor stierenrennen. Jongen mannen tonen hun moed en rennen voor de stieren uit in de tijdelijke arena.

Niet wit, maar blauw!
Een grote uitzondering om je door te laten verrassen is Júzcar. Het dorp is blauw in plaats van wit en dat heeft alles met de smurfen te maken. In 2011 werd Júzcar gebruikt voor de opnames van de smurfenfilm. Men schilderde de huizen blauw en versierde het hier en daar met smurfen decoratie. Er staat zelfs een beeld van de grote Smurf.

Na de opnames besloten de bewoners om het dorp blauw te laten. Als toeristische attractie wilden ze er nog wat aan verdienen, maar dat is nooit echt van de grond gekomen. Dat gebeurde namelijk op zijn Spaans en dat is ‘mañana’. Na een conflict met de filmmaatschappij mag het dorp zich geen smurfendorp meer noemen. Een kort bezoekje is het zeker nog wel waard.

Fietsroutes in Andalusië
Hebben we je warm gemaakt voor een fietsreis naar Andalusië? Ontdek de vele fietsroutes in Andalusië en kijk je ogen uit in deze adembenemende omgeving. Deze parels zijn nog maar het begin, er is nog zoveel moois te ontdekken in de Spaanse streek Andalusië. Op de website vind je meer informatie over de verschillende fietsreizen die je bij ons kunt boeken, zoals een individuele reis, groepsreis of rondreis.

Ontdek onze andere fietstips