Veelgestelde vragen - Sunhillcycling

Bekijk onze veelgestelde vragen sectie, wie weet kunnen wij zo ook jouw vragen beantwoorden

Veelgestelde vragen

Ronda heeft ontzettend veel te bieden, meer dan jij in één week kunt doen. Hieronder een aantal bezienswaardigheden:

 • Arena (stierenvechten)
 • Puente Nuevo
 • Baños Arabes
 • Santa Maria Mayor (kerk)
 • Casa Don Bosco
 • Afdalen in de kloof (wandeling)
 • Camino del Rey (wandeling maar transfer nodig)
 • Flamenco avond
 • Zwemmen (openbaar zwembad of van je hotel)
 • Stadswandeling met gids

Nog meer tips vind je hier.

We hebben niet voor niets voor Portimão gekozen. Je kunt je hier – naast het fietsen – prima vermaken:

 • Om te beginnen natuurlijk de geweldige stranden van Praia da Rocha en Praia do Vau. Brede goudgele zandstranden met diverse chiringuitos waar je heerlijk kunt eten.
 • Boottocht naar de grotten van Benagil. (Foto toevoegen).
 • De dierentuin van Lagos
 • Het Formule 1 circuit van de Algarve
 • Karten zoals Max Verstappen ook begonnen is, doe je tegenover het F1 circuit
 • Alvor boardwalk. Wandel over prachtige houten paden langs de kust en de stranden
 • Cabo São Vicente. Iets verder weg maar misschien gaan we er wel op de fiets naartoe. De meest westelijke punt van Europa met fortificatie met weerstation en daarbinnen een leuk café. Maak een mooie wandeling langs de kliffen.
 • Vlak voor de Cabo bij Sagres ligt een mooie fortificatie die je kunt bezichtigen. Daarna ga je gegrilde sardientjes eten bij een van de tentjes dichtbij het strand.

Nog meer tips vind je hier.

De basis is dat je enkele uren per dag kunt fietsen. Ga je in Nederland twee tot drie keer per week enkele uren op pad? Dan zal het vast wel lukken. Er is natuurlijk veel verschil in mogelijkheden en daarom verdelen we de groepen onder per niveau. Snellere mensen rijden langere tochten, mensen die wat langzamer rijden maken kortere tochten.

Als je toch liever op je eigen fiets wilt rijden tijdens je fietsreis is dat ook helemaal oké. Hoe goed onze fietsen ook zijn, je eigen fiets rijdt natuurlijk het lekkerst – dat begrijpen wij helemaal. Gelukkig is het mogelijk om je fiets mee te nemen in het vliegtuig. Je moet dan wel zelf het transport van je racefiets regelen. 

De regels voor het vervoeren en verpakken van je fiets, verschilt per luchtvaartmaatschappij en je zal er een toeslag voor moeten betalen. Dit moet je dus even navragen. 

Om schade te voorkomen zorg je dat je fiets goed is ingepakt. Weet je niet hoe je je fiets in moet pakken dan kan de fietsenmaker je vaak helpen. Je kunt ook op deze video kijken hoe je een fiets kunt inpakken.

Al onze transfers in Spanje zijn van en naar de luchthaven van Málaga voor Andalusië.

Al onze transfers in Portugal zijn van en naar de luchthaven van Faro voor de Algarve.

Maar als je andere wensen hebt, bijvoorbeeld om naar Sevilla te vliegen dan overleggen we over een passende oplossing.

Bij aankomst staat de transfer op zaterdagochtend voor je klaar. De meeste vluchten komen tussen tien en elf uur aan. Onze transfer vertrekt tegen twaalf uur dus je hebt tijd genoeg om je koffer op te halen.

 • De transfers van en naar de luchthaven
 • Verblijf in het hotel van je keuze op basis van halfpension
 • Een goede racefiets met aluminium frame en een 105 groep
 • Mooie routes in de omgeving van je standplaats of rondreis
 • Begeleiding van een Nederlandssprekende begeleider
 • Verzorging met mueslireepjes en sportdrank
 • Hulp bij pech of ophalen in geval van nood

In het verleden hebben wij voor fietscomputers gezorgd, maar in praktijk nam iedereen zijn eigen fietscomputer mee. Daarom verzorgen wij geen tellers meer. Let wel even op dat je de houder voor je fietscomputer ook meeneemt. Wij monteren die voor je op de fiets.

Het beste is het om je eigen pedalen mee te nemen. Zo voorkomen we vergissingen in de types en weet je zeker dat de plaatjes onder je schoen goed op de pedalen passen.

In geval van nood hebben wij enkele sets SPD, SPD-SL en Look pedalen beschikbaar.

Nee, uit hygiënisch oogpunt neem je je eigen fietshelm mee. Niet vergeten want zonder helm laten we je niet meerijden. Bovendien geldt in Spanje buiten de bebouwde kom een helmplicht.

Alleen in de voor ons kleinste maat (50) hebben we een damesfiets om te gebruiken. Al onze vrouwelijke gasten m/v maken van dezelfde fietsen gebruik en dat bevalt goed.

We staan altijd voor je klaar. Bij aankomst nemen we je op in onze WhatsApp-groep zodat we altijd contact hebben. Krijg je pech en kun je dat onderweg niet zelf oplossen, dan komen wij je helpen of ophalen, afhankelijk van de situatie. Natuurlijk gaan we ervan uit dat je zelf een band kunt wisselen.

Oefening baart kunst en dat geldt ook hier. Maar hoe kun je nu in het vlakke Nederland trainen voor de bergen? Daar hebben we wat praktische tips voor ontwikkeld die we je in de voorbereiding toesturen. Wil je meer lezen over veilig fietsen in de bergen? Lees dan meer in onze blog hierover.

Wij zorgen er altijd voor dat je een passende racefiets krijgt. Wij werken hoofdzakelijk met Trek racefietsen en die kennen een even maatvoering van 50 tot en met 62 centimeter.

Daarmee kunnen we lengtes van 1.57 meter tot en met 2.05 meter aan. In dat laatste geval door een zogenaamde verlengde zadelpen te gebruiken.

Er zijn grotere en kleinere fietsen maar die moeten wij afzonderlijk voor je regelen. Vraag het ons en dan komt het in orde.

Dat doen we standaard voor je. Van tevoren vragen we jouw maten zodat we het zadel op de juiste hoogte en de juiste afstand van het zadel tot het stuur kunnen afstellen. Bij aankomst kun je dus meteen opstappen en wegrijden.

Dat is nu het mooie van deze landelijke omgevingen: een slot heb je niet nodig. Als je op een terras gaat zitten is het wel verstandig om de fiets in het oog te houden maar echt zorgen hoef je je niet te maken. We vertrekken voor onze dagtochten om tien uur en zijn rond drie uur weer terug, dus verlichting heb je niet nodig.

Ga je individueel op pad en wil je voor het aanbreken van de dag vertrekken? Dan zorgen we dat er verlichting op je fiets komt. Maar met het oog op je veiligheid raden wij fietsen in het donker af.

Het is natuurlijk heerlijk om te reizen maar we weten allemaal dat vliegen niet bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Natuurlijk zijn wij ons dat maar al te goed bewust. 

Deze keuze vraagt wat ons betreft dat we op zijn minst iets doet om dit te compenseren.

 • Allereerst: gelukkig produceren we met het fietsen geen CO2-uitstoot. 
 • Daarnaast doneren wij voor elke boeking twee bomen aan het programma Trees for All en vragen we onze gasten hetzelfde te doen. Uiteraard werken we alleen samen met hotels die duurzaam werken. 
 • De hotels die wij hebben uitgezocht, zijn niet alleen prima fietshotels, ze hebben ook een eigen duurzaamheidsbeleid.

Klik op de link om meer te lezen over ons duurzaamheidsbeleid.

In alle hotels waar wij mee werken is er afgesloten of beveiligde fietsenstalling. Ook jouw eigen racefiets staat daar veilig.

Natuurlijk houden we daar rekening mee. Voorafgaand aan je fietsvakantie krijg je de zogenaamde Eigen Verklaring. Daarin vragen we je ook naar diëten of allergieën. Wij geven deze door aan de restaurants waar we gaan eten. Alvast benieuwd naar het culinaire hoogstandjes? We hebben alvast wat tips voor Andalusië en de Algarve.

In alle hotels waar we mee werken kan je fietskleding gewassen worden.

Op alle locaties kun je makkelijk een auto huren. We helpen je daar graag bij.

Ja hoor! Jullie kunnen gezellig samen op vakantie als de rest van het gezin er geen problemen mee heeft dat jij een deel van de dag op de fiets zit. Wij helpen je graag met de boeking voor de andere gezinsleden.

In Andalusië is het vooral prachtig om te wandelen en in Ronda is een prachtig stuwmeer. Alle Andalusië tips vind je in deze blog.

In de Algarve is natuurlijk het strand hebt en daar zijn weer veel wateractiviteiten te doen. Maar er zijn ook genoeg culturele activiteiten te doen.

Meestal moet je direct afrekenen. Wil je liever alles op een rekening laten zetten, overleg dat dan even met de receptie van het desbetreffende hotel.

Je kunt alle vragen stellen via het contactformulier en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Je kunt ook bellen naar 0034 672 122 226 voor meer informatie of een WhatsApp bericht naar dat nummer sturen.

Kantoor NL 🇳🇱

Vliethof 28
2291 RX Wateringen
+31 6 179 74 217

Fietstips in je inbox?

Wil jij op de hoogte blijven van de meest nuttige fietstips of hoogtepunten om te bezoeken. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.