Rondreis Granada - Sunhillcycling

De rondreis naar Granada

Jij fietst, wij regelen de rest!
Rondreis Granada - 8 dagen
Vanafprijs p.p.
€ 935,-

Een bergachtige rondreis op de fiets; we gaan namelijk naar de Sierra Nevada.

Achter het Alhambra rijzen de witte toppen van de Sierra Nevada op. De hoogtepunten van Spanje in één beeld gevangen. Letterlijk en figuurlijk. Een uitdagende rondrit die verdeeld over zes etappes van 70 tot 120 kilometer het schitterende Granada verbindt met Ronda.

 

Ontdek de klim achter de klim

Elke dag rijd je de mooiste bergwegen en zul je uitgedaagd worden. Achter elke klim wacht je een nieuwe verrassing. Een prachtig wit stadje, een lekkere lunch of nóg een klim. En nog één. Deze reis ademt een mix van sportief en cultuur. Beleef Spanje op zijn best.

Wat is inbegrepen
Wat regel je zelf

Hoe ziet deze fietsrondreis naar Granada eruit? 

Als je aankomt op de luchthaven van Málaga staan wij voor je klaar om je naar het eerste hotel in Ronda te brengen. De eerste dag doe je het rustig aan en kun je de boel een beetje verkennen. We maken meteen een groepsapp aan met alle leden van de groep zodat je elkaar en de reisgids altijd kunt bereiken.

Elke dag een heerlijk ontbijt

Jouw bed staat elke avond ergens anders. Waar je ook logeert, elke ochtend staat er een gezond, lekker en gevarieerd ontbijt voor je klaar. Gezellig ontbijten en er de tijd voor nemen, hoort ook bij vakantie. Onze routes zijn er op berekend dat je zo rond tien uur op pad gaat. Je kunt meteen je sportdrank en repen ophalen voor onderweg.

On the road

Tijdens je fiets rondreis in Spanje staat een uitstekend onderhouden racefiets voor je klaar, voorzien van alles wat je nodig hebt als je gaat fietsen. Je hebt gekozen voor een individuele reis, dat je kunt gebruik maken van onze routes maar ook halverwege ineens zin krijgen om een andere kant op te gaan. Geniet van die vrijheid, je kunt altijd terugvallen op de GPS-route die op je fietscomputer staat. 

Iedere dag ander natuurschoon

Het landschap van Andalusië is heel divers en onderweg geniet je van de prachtige omgeving met bergen en meren. Dankzij het klimaat en de schitterende vergezichten leent Andalusië zich perfect voor een sportieve fietsvakantie.
De kans dat je door een regenbui wordt overvallen is heel klein en als dat gebeurt, is het een kort verfrissend buitje. Je lichaam reageert wel op de hogere temperatuur. Goed hydrateren is dus extra belangrijk.

Uiteraard hebben wij de mooiste routes voor je uitgestippeld. Het wordt een sportieve uitdaging waar je veel voldoening uithaalt.

Voel je vrij

Op de fietsdagen ben je vanaf een uur of tien ’s morgens lekker sportief bezig. Rond een uur of drie kom je aan bij het volgende hotel. Je fietst per dag 70 tot 120 kilometer, dus daarna willen je benen wel even rust. 

Wij willen je zo veel mogelijk ontzorgen zodat jij ontspannen kunt genieten van deze fietsreis. Maar we verplichten je tot niets. Voel je vrij om helemaal je eigen plan te trekken. Ook de avonden kun je altijd doorbrengen zoals jij dat wil.

Groep of individuele reis?

We hebben de groepsreis maar liefst 7 keer op de kalender staan in 2023. Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te fietsen dan is de groepsreis perfect voor jou. Heb je zin in een sportieve fietsvakantie maar hou je ervan om je eigen plan te trekken? Wil je graag fietsen op je eigen tempo en soms van de gebaande paden af? Dan is een individuele reis echt iets voor jou. Vraag naar de mogelijkheden.

Als je kiest voor een rondreis op de fiets in Granada van Sunhillcycling, dan weet je dat alles voor je wordt geregeld. Dat je op ons kan rekenen als iets niet loopt zoals gepland.

Voor wie?

De rondreis naar Granada is voor mensen die zin hebben in een lekkere sportieve uitdaging en wel eens wat anders willen zien dat het vlakke Nederland. Je houdt van de ruige natuur, van het zonnige klimaat van Andalusië en je houdt van gezelligheid op z’n tijd. Wij zorgen ervoor dat je altijd een route fietst die past bij jouw niveau. Wil je liever toch een fietsvakantie vanuit één plek? Kies dan voor de individuele fietsreis Andalusië of de groepsreis Andalusië

De omgeving rondreis Granada

Tijdens deze rondreis van Ronda naar Granada ga je enorm genieten van het fascinerende berglandschap met rivieren, ravijnen, rotsen en natuurlijk het beroemde woestijngebied.

Je begint de reis in het historische stadje Ronda. Het staat bekend om de spectaculaire ligging in de bergen op een hoge rots en het uitzicht is adembenemend. Over de El Tajo, het indrukwekkende ravijn loopt de schitterende Puente Nuevo (de nieuwe brug), een echte bezienswaardigheid. De kloof onder de brug is op sommige plaatsen 120 meter diep en de brug heeft een hoogte van 98 meter.

Vanuit Ronda fietsen we in we in drie etappes naar het beroemde Alhambra, het beste bewaarde Middeleeuwse paleis ter wereld met Moorse architectuur. Op de achtergrond zie je de glinsterende witte toppen van de Sierra Nevada. Hier is overal goed te zien dat de Moren op cultureel en architectonisch gebied een enorme invloed hebben gehad op Zuid-Spanje.

We hebben gevarieerde fietsroutes voor je uitgestippeld met veel hellingen in het bergachtige gebied afgewisseld met rustige en leuke binnenwegen. Er is iedere dag genoeg te zien. De fietsroutes voeren door witte dorpen, langs kathedralen en door schitterende kastanjebossen. Je ziet deze week veel groen, ruige natuur en de meest waanzinnige panorama’s. Elk seizoen kent zijn eigen schoonheid.

Daarnaast geniet je van het heerlijke klimaat en natuurlijk van de koude Spaanse biertjes en smakelijke tapas.


2023

08
APR.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

29
APR.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

20
MEI.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

10
JUN.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

09
SEP.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

30
SEP.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

21
OKT.
RONDREIS
Rondreis Granada

Je kunt je nog inschrijven voor deze reis.

Dag 1

Aankomstdag Málaga en transfer naar Ronda. 

Opstartdag naar El Burgo – afstand 52 kilometer – 1.100 hoogtemeters    

Dag 2

De rotswoningen van Setenil markeren de eerste highlight van deze fantastische rondreis. Een lange rit die in de eerste helft nog flink wat klimwerk kent. Daarna vlakt het landschap om je heen af en zoef je glunderend Puente Genil binnen. Het is begonnen!

Dag 3

Geen treinen meer maar wel de charmante, omgebouwde treinstations waar heerlijke koffie en lekkers te krijgen is. Dit is de Via Verde. Een walhalla voor wandelaars en fietsers en vandaag het toneel van jouw rit. Ontspannen toeren en genieten van de zon.

Dag 4

Sportief of cultureel? Vandaag is de keus aan jou. De snelle weg naar het beroemde Alhambra of via de klimgeitenroute die de benen test op weg naar Granada? Op de achtergrond doemen de witte toppen op van de majestueuze Sierra Nevada. Hiervoor ben je gekomen!

Dag 5

Het Alhambra spookt nog door je hoofd als je over de rustige, vlakke wegen in Zuid Westelijke richting zoeft. Bij het zien van het blauwgroene water van Embalse de los Bermejales besef je hoeveel deze regio te bieden heeft. Ok! Nog één klimmetje dan. Lekker!

Dag 6

Met de afgelopen dagen in de benen is dit een pittige dag. De unieke en soms spookachtige rotsformaties van natuurpark El Torcal doemen op aan de horizon. Kijk goed en je zult de prachtige, Iberische berggeit spotten! Bonus is eindigen met een afdaling!

Dag 7

Piepkleine figuurtjes kleven hoog boven je aan de bergwand. De Caminito del Rey slingert langs de bergwand in deze immense kloof. De laatste klim brengt je op de Puerto del Viento en in de verte lonkt Ronda. De laatste meters, lege benen, volle herinneringen.

Dag 8

Met zo’n 602 kilometer in de benen, reis je vandaag terug naar huis.

Granada
Bezoek aan het beroemde Alhambra

Een bezoek aan het meest indrukwekkende Moorse paleis in Spanje is goed te combineren met een dagtrip of een rondreis naar Granada. Het meesterwerk is één van de meeste populaire attracties van heel het land en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Met een oppervlakte van meer dan 140.000 m, is het je tijd waard om het paleis met een bezoek te eren. Staat de Alhambra bezichtigen ook op jouw bucketlist? Zorg dan dat je de entreekaartjes op tijd boekt. Zeker in de zomer zijn entreekaarten ver van te voren uitverkocht. Wil je het paleis absoluut niet missen? Geef het door bij het boeken van je fietsvakantie. Wij regelen jouw toegang en je reis er naar toe als jij dat wil.

Rondreis Via Verde
Ontspannen toeren over de Via Verde

In Puerto Serrano en Olvera, in de Spaanse provincie Cádiz in de regio
Andalusië, begint de bekende en zeer geliefde wandel- en fietsroute “Via Verde
de la Sierra”. Over 36km rijd je over een verlaten spoorweg die deels
geasfalteerd is en deels garvel. Halverwege kom je bij het voormalige station
van Coripe om wat te eten en te drinken. Het mooie van het netwerk van de
Vias Verdes is dat het zeer geleidelijk stijgende en dalende wegen zijn wat in het
bergachtige Spanje soms een verademing kan zijn.

Rotswoningen Setenil
Grotwoningen in Setenil de las Bodegas

Je hebt ze vast weleens gezien op een foto: de grotwoningen in Setenil. Het is een uniek gezicht en niet voor niets een van de beroemdste plaatjes van Andalusië. Hier in dit kleine dorpje even ten noorden van Ronda zijn het de rotsen die het straatbeeld bepalen. Eeuwenlang leefden de inwoners van Setenil in de spelonken van deze beschermde rotspartijen en vandaag de dag is dit de belangrijkste reden waarom het een van de meeste aantrekkelijke toeristische bestemmingen is in de Sierra de Cadiz.

Rotsformaties El Torcal
Spookachtige rotsformaties El Torcal

El Torcal is één van Spanjes meest spectaculaire en mooiste natuurgebieden vanwege de merkwaardige rotsen en karstformaties. Het karstgebied staat bekend om de vreemde rotspieken, waarbij het lijkt of de stenen ooit door iemand zijn opgestapeld. Wie gaat wandelen in El Torcal begeeft zich tussen hoge, door erosie uitgesleten karstrotsen die op een zeer aparte manier als pannenkoeken op elkaar gestapeld lijken. Het park werd gevormd in de Jura. Je vindt er talrijke grotten (simas) en spelonken en er zijn resten van grotten die bewoond zijn geweest door de Romeinen en Moren of werden nog eerder als begraafplaats gebruikt.

Caminito1
Caminito Del Rey

Wandelen door de El Chorro kloof vlakbij Málaga is op zijn minst spectaculair te noemen. Over het smalle pad dat maximaal één meter breed is loop je zo’n 100 meter boven de El Chorro rivier. Vroeger was dit pad het gevaarlijkste wandelpad van heel Spanje. Het werd zelfs een tijd gesloten, maar sinds 2015 is het weer mogelijk om de schoonheid van de kloof van dichtbij te ervaren. Nu ook op een veilige manier. Je loopt er nog steeds over smalle paadjes tussen de rotsen en hoog boven de grond. De paden zijn goed gezekerd en je krijgt een helm op je hoofd bij de entree.

Entreekaartjes kosten als je op tijd boekt maar €11 en kan tot drie maanden van te voren. Boek je je fietsvakantie en wil je deze imposante wandeling niet missen? Geef het dan door bij je reservering en wij boeken je bezoek voor jou.

Previous
Next

Meer informatie over de hotels onderweg

Voor deze rondreis hebben we heerlijke comfortabele hotels geselecteerd waar het na een dag fietsen goed vertoeven is. Natuurlijk ga je voordat je op de fiets stapt ’s morgens, eerst genieten van een goed ontbijt. Want ook dáár hebben wij op gelet bij onze keuze. Als je meer wilt weten over het hotel, klik dan op de link.

Nacht 1 – Ronda

2** hotel San Francisco

4**** hotel Reina Victoria

 

Nacht 2 – Puente Genil

3*** hotel el Carmen

 

Nacht 3 – Priego de Cordoba

2** Hotel Hospederia San Francisco

 

Nacht 4 – Granada

4**** Hotel Macía Real Alhambra

 

Nacht 5 – Alhama de Granada

2** hotel Los Caños (geen website)

 

Nacht 6 – Antequera

3*** hotel Infante

 

Nacht 7 – Ronda

2** hotel San Francisco

4**** hotel Reina Victoria

 

Alle hotels zijn voorzien van:

  • Nette kamers voorzien van airconditioning, flatscreen-TV, telefoon, badkamer met haardroger;
  • Afsluitbare fietsenberging;
  • Werkplaats en schoonmaakplaats voor fietsen;
  • Dakterras;
  • Ontbijt-/loungeruimte;
  • Wifi in het hele hotel; 
  • Centraal gelegen met

Ik ontvang graag een offerte voor deze reis.

Leuk dat je geinteresseerd bent in de Rondreis Granada! Vul het aanvraagformulier in en wij reageren binnen 48 uur.

Jij het fietsen, wij de rest!
Rondreis Granada – 8 dagen
Vanafprijs p.p.
€ 935,-

Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.

De virtuele rondreis naar
Granada ontvangen?

Ben jij benieuwd hoe de rondreis Granada eruit ziet? Reis online met ons mee en ontvang de reis in je mailbox.

Fietsers die je voor gingen

Ronnie Peters
Geweldige week gehad in de Algarve goed hotel mooie ritten en goede begeleiding super moeite waard
Rob De Wit
Portimao is een uitstekende standplaats, met hotel Jupiter op een prima lokatie dicht bij het strand. Mooie routes, leuke groep en begeleiding!
Jan Nederlof
Heerlijk ontzorgd, alles goed geregeld. Mooi programma, prima hotel, mooi weer, indrukwekkende omgeving, prima fiets...
jaap Bouwmeester
Mooie omgeving! Goed hotel. Prima fietsen en goede begeleiding tijdens het fietsen. Uitstekende afwisselende restaurants.Ik had een mooie week ondanks dat het weer wel iets beter kon.
H. Jongerius
Ben niet voor niets al drie keer met jullie mee geweest. Geweldige reizen. Prima organisatie. Dik tevreden.
Patrick Van Beurden
Topweek gehad in Portugal begin November, met lekker fietsweer, afwisselende uitdagende routes. Mooi hotel, een goede huurfiets. Gezellige gids.
JOHAN DUYVER
Ik en mijn vriendin mochten een heel fijne fietsvakantie beleven onder de vleugels van Ger (sunhillcycling). Ongelofelijk mooie ritten stonden op het programma. Voor vragen konden we steeds terrecht bij Ger.Een dikke aanrader.....
Bauke Heida
Super fietsweek gehad via Sunhillcycling, alles verzorgd, goed hotel, lekker eten, mooie routes en top weer
Angelo Campochiaro
Het was een hele leuke ervaring van begin tot einde. 6 dagen fietsen in mooie landschappen, met meer dan voldoende uitdagingen. Je komt fantastische dorpen tegen met leuke hotels. De gidsen fietsen mee en zorgen voor goede bevoorradingen met sportdrank,fruit en repen.ik heb leuke mensen leren kennen op de fiets. s 'avonds was het dan ook gezellig om met zijn allen te gaan dineren. Zeker voor herhaling vatbaar.
Celine Adyns
Tot in de puntjes verzorgd. Wij deden de rondrit vanuit Ronda. De streek is adembenemend mooi, de routes gevarieerd, de hotels zijn dik in orde net als de maaltijden en snacks. Ook de begeleiding en pechverhelping is top. Ik kan het enkel aanraden. Eén van de leukere reisjes die ik al deed ❤️🌻
Ans Boschloo
We hebben met Sunhill cycling, tot twee keer toe, even hele fijne, goed georganiseerde fietsreis beleefd. Kleinschalig en persoonlijk. Goede kwaliteit materiaal en prima hotels en eten zonder duur te zijn. We gaan graag nog een keer!
Die “Dievis” Vis
Super organisatie , topmensen , top locatie! Paradijs om te fietsen !
Jan de Boer
Fantastische reis, goed geregeld, perfecte gidsen en routen. Ronduit; een aanrader!
Hans Hoedeman
Prima organisatie, leuke en kundige gidsen, die je door een prachtig deel van Spanje begeleiden. Pico Valeta is de ultieme uitdaging !Aanrader voor de sportieve ( race ) fietser !
Koen
Duidelijke informatie, goede fietsen, mooie routes met GPX files voor navigatie
js_loader

Een impressie van de uitzichten, die je zal genieten tijdens de rondreis naar Granada.

Duurzame fietsvakanties met respect voor onze mooie aarde.

Wij zijn echte bofkonten: iedere dag genieten we van de schitterende natuur om ons heen. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden heeft de wereld meer bossen nodig.

Daarom doneren wij twee bomen per boeking (jij helpt dus indirect mee!) aan Trees for All. Zij planten de helft van de bomen in Nederland en de andere helft via duurzame bosprojecten in het buitenland. Door bomen te planten dragen we een steentje bij aan een groene en gezonde aarde voor iedereen.

Wil je meer informatie over de rondreis langs Granada ontvangen?

Stel je vraag via het contactformulier en je ontvangt binnen 48 uur een reactie.

Jij fietst, wij regelen de rest!
Rondreis Granada - 8 dagen
Vanafprijs p.p.
€ 935,-

Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens.
Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.