Zo bepaal je de volgende bestemming van je fietsreis - Sunhillcycling

Zo bepaal je de volgende bestemming van je fietsreis

Je bent sportief aangelegd, je moet er niet aan denken om twee weken met een boekje aan het strand te liggen. Je hebt beweging nodig, actie, uitdaging. Maar ook rust, je wil opladen én voelen dat je lééft.

Hou je ook nog van fietsen? Grote kans dat een fietsreis jouw ideale vakantie is! Heb je nog nooit een fietsvakantie gehouden, dan weet je waarschijnlijk niet zo goed waar je op moet letten en hoe je jouw bestemming bepaalt. Maar ook de meer ervaren fietsers vinden het vaak lastig om een keuze te maken.

In dit artikel helpen we jou bij het bepalen van je volgende fietsvakantie.

5 vragen om jouw ideale bestemming te ontdekken

In principe zijn er 5 vragen leidend als je zoekt naar jouw ideale fietsvakantie. Welke vraag voor jou prioriteit heeft, hangt helemaal af van jouw behoefte, ervaring en wensen.

In wat voor omgeving wil je fietsen?

In Nederland kun je prachtig fietsen. Je kunt alle kanten op, het fietsnetwerk en de paden zijn goed en je ontdekt steeds weer nieuwe plekjes. Toch vind je het misschien een beetje sáái. Geen heuvels, geen spannende bochtjes, geen afgrond 😅

Wil je wat meer hoogtemeters maken dan kom je dus in het buitenland uit. Ik raad je aan om sowieso eerst lekker wat ritten te oefenen net over de grens in de Belgische Ardennen of in Duitsland in het Sauerland en de Eiffel. Vind je het prima om te fietsen in wisselvallig klimaat, ook in de zomer? Dan is hier nog heel veel te ontdekken!

Wij organiseren fietsreizen naar verschillende gebieden. Iedere bestemming kent zijn eigen hoogtepunten. Klik op de links om ze te ontdekken.

Wij hebben al heel wat routes gefietst en in deze gebieden en de mooiste routes voor onze gasten samengesteld. Voor Spanje en Portugal geldt dat je er het hele jaar door kunt fietsen, dat het klimaat aangenaam is en dat je er vanuit Nederland binnen een halve dag kunt zijn. De Alpen en Dolomieten zijn heerlijk in de zomermaanden.

Ga voor Spanje als je gek bent op de Spaanse cultuur, de bergen, het overweldigende landschap, de typische geuren en natuurlijk de Spaanse zon. Laten we vooral de tapas niet vergeten!

Fietsen in Portugal is voor wielrenners die dol zijn op de woeste kustlijn van de Algarve. Groene bergen en dorre heuvels wisselen elkaar af. Je bent net zo gek op rustige binnenwegen als op spectaculaire haarspeldbochten. De routes hier zijn ook geschikt voor beginners. Twijfel je nog? De gezellige vissersdorpjes en de mooie stranden helpen je over de streep.

Kies je voor De Alpen, dan rijd je toch een beetje je eigen tour de France. Je herkent de haarspeldbochten van de buis en nu vlieg je er zelf doorheen. Dat is kicken!

Dolomieten, dan kies je ervoor om legendarische routes te fietsen. Het Italiaanse landschap en de adembenemende beklimmingen én afdalingen vormen een serieuze uitdaging. Je rijdt op de wegen waar de Giro d’Italia plaatsvinden. Een machtig gevoel!

Hoe ervaren ben je? Hoe zijn de fietsroutes?

Wat is de moeilijkheidsgraad van de routes? Hoeveel hoogtemeters ga ik maken? Dat zijn de eerste vragen die de meeste fietsers stellen. Niet zo gek want een ervaren fietser wil uitgedaagd worden, maar heb je minder ervaring, dan wil je niet aan het eind van de dag met je tong op je knieën het hotel binnenstrompelen.

One size fits all, gaat bij fietsreizen dus niet op. Toch hebben wij daar een oplossing voor gevonden. Kies je voor een groepsreis en lopen de niveaus uiteen? Dan delen we de groep op. Is er – om wat voor reden dan ook – iemand die niet helemaal mee kan komen met de rest? Dan geven we diegene gewoon ‘een zetje’.

Onze Specials vormen een uitzondering. De Oktoberuitdaging en Pico Veleta zijn bedoeld voor de sportieve, ervaren avonturiers.

Bij elke reis staat aangeven hoe zwaar de routes gemiddeld zijn.

Hoe kom je daar? Wil je veel zelf regelen?

Allemaal leuk en aardig, fietsen in het buitenland. Maar hoe kom je er en wat moet je allemaal regelen om in het buitenland te fietsen?

Zelf regelen
In theorie kun je overal komen met je eigen auto en ook je eigen fiets meenemen. De meeste mensen kiezen ervoor om het vliegtuig te pakken. Ook als je gaat vliegen, is het mogelijk om tegen betaling je eigen fiets mee te nemen.

De transfers, je hotel(s) en de routes die je wilt gaan rijden, dat regel je allemaal van tevoren. Doe je dat niet, dan kom je tijdens je vakantie niet aan fietsen toe. Zorg dat je een hotel boekt met speciale faciliteiten voor fietsers. Een goed fietshotel biedt een rustige omgeving, een stevig ontbijt, wasservice voor je wielerkleding en een veilige stalling voor je fiets.

Routes zijn er genoeg te vinden op internet, bijvoorbeeld op Strava. Het nadeel is dat je er alleen voor staat en je geen back-up hebt bij pech, omleidingen, noodweer of vragen.

Jij fietst, wij doen de rest

Tja, het staat er al in één krachtige regel: jij fietst, wij doen de rest.

Jij regelt alleen je eigen vliegticket en je bagage. Wij zorgen voor:

 • Transfer van en naar luchthaven
 • Overnachtingen in een goed fietshotel op basis van halfpension
 • Gebruik van gratis WiFi bij hotel
 • Diners in lokale restaurants inclusief 1 consumptie
 • Trek Emonda ALR racefiets gedurende 6 dagen
 • Nederlandstalige fietsgids
 • Schitterende routes op gpx bestanden
 • Noodhulp bij pech of ongeval
 • Energierepen en sportdrank
 • STO Garant garantie
 • Gegarandeerd vertrek

Hou je van gezelschap of ben je een einzelgänger?

Veel fietsers gaan in Nederland graag alleen op pad. Het is heerlijk om je eigen tempo te bepalen, helemaal één te zijn met de natuur en je hoofd leeg te maken. Heb je ook al ervaring met fietsen in het buitenland, dan wil je misschien tijdens je vakantie ook individueel fietsen. Overigens laten we je niet helemaal los! Je krijgt van ons gewoon alle routekaarten en uiteraard de service die bij al onze reizen hoort.

Een groepsreis is niet alleen gezellig, je motiveert elkaar en je deelt ervaringen. Samen op avontuur en herinneringen maken. Overdag samen fietsen en ’s avonds gezellig uit eten, door een dorpje slenteren of… je gewoon even terugtrekken – dat mag ook.

Wat moet ik meenemen?

Wat je mee moet nemen is deels afhankelijk van jouw keuze om wel of niet georganiseerd op reis te gaan. Wil je geen gedoe, wil je zeker zijn van de mooiste routes, het gemak van hotels, ontbijt, diners etc. die voor je worden geregeld? Wil je dat er al een fiets voor je klaarstaat? Dan is een georganiseerde reis jouw ding.

Voor jou hebben we een basis paklijst gemaakt die je een paar weken voor je vertrek ontvangt. Kijk vooral ook even hoeveel bagage je mag meenemen zonder bijbetaling (dit verschilt per vliegmaatschappij), voordat je jouw koffer volstopt.

Het belangrijkste? Voldoende energie en goede zin!

Kom je er ondanks deze tips, toch niet uit? Heb je hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Neem dan even contact op met Ger. Hij helpt je graag.

Of download onze keuzehulp en ontdek jouw ideale fietsvakantie!

Ontdek onze andere fietstips

Fietsreizen Sunhillcycling

Veilig fietsen in de bergen

Ga je (voor het eerst) fietsen in de bergen? Wat een heerlijk vooruitzicht! Of je nu een ervaren fietser bent of niet, zorg áltijd dat je goed bent voorbereid, zodat je geen