De leukste dingen om te doen in Andalusië - Sunhillcycling

De leukste dingen om te doen in Andalusië

Voor liefhebbers van cultuur, natuur en lekker eten is het zuiden van Spanje de ideale bestemming. Het indrukwekkend mooie dorp Ronda is de ideale standplaats voor zowel fietsroutes als uitstapjes. Wil je een beeld van je fietsroutes ga dan naar ‘de parels langs je fietsroute in Andalusië’. Pak vast je notitieblok. Op deze pagina doe je inspiratie op voor je vakantie en lees je de leukste dingen om te doen in Andalusië.

Camenito del Rey

Wandelen door de El Chorro kloof vlakbij Málaga is op zijn minst spectaculair te noemen. Over het smalle pad dat maximaal één meter breed is loop je zo’n 100 meter boven de El Chorro rivier. Vroeger was dit pad het gevaarlijkste wandelpad van heel Spanje. Het werd zelfs een tijd gesloten, maar sinds 2015 is het weer mogelijk om de schoonheid van de kloof van dichtbij te ervaren. Nu ook op een veilige manier.

Je loopt er nog steeds over smalle paadjes tussen de rotsen en hoge boven de grond. De paden zijn goed gezekerd en je krijgt een helm op je hoofd bij de entree. Logistiek kan het wat ingewikkeld zijn om een bezoek te boeken. Spanjaarden spreken niet overal goed Engels en woekerpartijen proberen met hoge prijzen een duit te slaan uit toeristen die last-minute naar grote trekpleisters willen gaan. Entreekaartjes kosten als je op tijd boekt maar €11 en kan tot drie maanden van te voren. Boek je je fietsvakantie en wil je deze imposante wandeling niet missen? Geef het dan door bij je reservering en wij boeken je bezoek voor jou.

Het prachtige Ronda

Tijdens je fietsvakantie is Ronda de ideale standplaats vanwege haar ligging, maar voor adembenemende uitzichten en cultuur hoef je het dorp niet uit. Eén van de eerste dingen die je opvallen in Ronda is de kloof die de stad in tweeën splitst. Je begeeft je honderd meter boven de rivier de Guadelevin die tussen de rotsen stroomt. Naar de twee stadsdelen verplaats je je via de drie bruggen. Vanaf daar kijk je diepte van de kloof in, maar de bruggen zijn op zichzelf al een bezoek waard.

De stad heeft zijn naam te danken aan het uitzicht dat je “rondom” de omgeving hebt. Voor dat prachtige uitzicht bezoek je de verschillende Miradors, uitzichtplatformen. Naast de natuur bewonderen kun je vanuit Ronda nog veel meer ondernemen.

  • Bezoek de Real Maestranza stierenarena en ontdek de oorsprong van het moderne stierenvechten.
  • Bekijk het Mondragon paleis. Neem een tour door het historische Moorse gebouw en wandel door de Arabische tuin.
  • Ontspan in de Cuenca tuinen. Verdeeld over verschillende terrassen van de kloof vind je de tuinen van Cuenca. Ga lekker zitten tussen de bloemen en geniet van het uitzicht op de brug de Puente Nuevo.
  • Neem een duik in het natuurwater bij de Cueva del Gato. Bij het water rondom de kattengrot kun je lekker afkoelen in een paradijselijke omgeving. Ook een bezoek aan het unieke grottencomplex zelf is de moeite waard.

De Alhambra

Op fietsafstand is het niet, maar een bezoek aan het meest indrukwekkende Moorse paleis in Spanje is goed te combineren met een dagtrip of een rondreis naar Granada. Het meesterwerk is één van de meeste populaire attracties van heel het land en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Met een oppervlakte van meer dan 140.000 m, is het je tijd waard om het paleis met een bezoek te eren. Staat de Alhambra bezichtigen ook op jouw bucketlist? Zorg dan dat je de entreekaartjes op tijd boekt. Zeker in de zomer zijn entreekaarten ver van te voren uitverkocht. Wil je het paleis absoluut niet missen? Geef het door bij het boeken van je fietsvakantie. Wij regelen jouw toegang en je reis er naar toe als jij dat wil.

Groepsreis of individuele reis?

Wist je dat je dat je kunt kiezen voor een individuele reis of een groepsreis? Zo kun je écht je ideale vakantie samenstellen, geheel aangepast aan jouw voorkeuren.

Ontdek onze andere fietstips

Ronda

Klimaat in Andalusië

Eén van de vele goede redenen om op fietsvakantie te gaan in Andalusië is het klimaat. Vooral buiten de zomermaanden om is het heerlijk om het heuvellandschap op twee wielen te verkennen.