De leukste dingen om te doen in de Algarve - Sunhillcycling

De leukste dingen om te doen in de Algarve

Kies je voor een fietsvakantie in het buitenland dan houd je er waarschijnlijk van om op een actieve manier een land te verkennen. Op twee wielen in de buitenlucht maak je gemakkelijk contact met de omgeven natuur. Bovendien is fietsen erg ontspannend. Ontspanning en inspanning vinden een gouden combinatie met adembenemende uitzichten in de Algarve. Toch zit je waarschijnlijk niet iedere dag op de fiets, of geen hele dagen. Een rustdag raden we zeker aan, maar dat betekent niet dat je dan ook niets hoeft te doen.

Wat zijn de leukste dingen om te doen in de Algrave?

Op vakantie naar de Algarve is in één woord avontuurlijk. Tijdens je fietsroutes ontdek je het landschap, de pittoreske dorpjes en culturele badplaatsen. Je fietst, klimt, en beloont jezelf met de mooiste uitzichten. Wanneer je niet op de fiets zit gaat het avontuur gewoon door. Doe inspiratie op, pak je notitieblok en schrijf de leukste activiteiten op om in de Algarve te ontdekken.

Met de boot naar de zeegrotten van Benagil

De grotten van Benagil lijken recht uit een ansichtkaart gegrepen. Langs de kust van de Algarve staan talloze zeegrotten. In het gele kalksteen heeft de oceaan de mooiste bogen geslagen die je alleen vanaf het water vindt. Vanuit Portimão kun je het hele jaar door een speedboottocht boeken om de zelf de grotten te bewonderen met de grot van Benagil als hoogtepunt. Voor een redelijke prijs vaar je met een gids langs de mooi geërodeerde stukken kustlijn. Een volledige tour duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Wil je op een actieve manier de grotten ontdekken? Vanaf het strand van Portimão begin je gemakkelijk aan een kajaktour. Je begint in catamaran die je richting de grotten vervoert. Met de kajak roei je jezelf daadwerkelijk in of door de grotten.

Ponta de Piedade

Wandel vanaf Lagos over en door de rotsformaties van de Ponta de Piedade. Eigenlijk wandel (of fiets) je overal in de Algarve gemakkelijk langs de kliffen, maar tussen Lagos en Albufeira zijn de uitzichten het meest bijzonder. Sommigen noemen het met rede de mooiste kustlijn ter wereld.

De natuurlijke bogen van kalksteenrotsen in de zee bewonder je vanaf hoge steile kliffen. Je verkent de mooiste stukken kust niet alleen via de prachtige wandelroutes. Aan het strand van Lagos huur je gemakkelijk een boot en schiet je op het water de mooiste plaatjes van de rotsen. Vooral bij zonsondergang.

Jeepsafari

Echt off-road rijd je door het binnenland van de Algarve. Stuiter voorzichtig over de heuvels en pauzeer langs de mooiste plekjes. Er zijn verschillende chauffeurs die een avontuurlijke rit aanbieden met onderweg prachtige uitzichten waaronder watervallen, sinaasappelboomgaarden en de oudste stad van de Algarve; Silves.

Lagos Zoo

De dierentuin in Lagos is de perfectie bestemming om een dagje rustig aan te doen. Het park is niet heel groot, maar er is juist veel om te zien. Olifanten, giraffen en leeuwen vind je hier niet. Waar de zoo zich in onderscheidt is het grote aantal verschillende vogels. Neem je bij je bezoek je zwemkleding mee dan kun je in het park een verfrissende duik nemen.

Kaap Sint-Vincent

Ga naar de kliffen van kaap Sint Vincent en je bent op het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Boven op de rotsen staat een vuurtoren waar je met de fiets of auto gemakkelijk naartoe rijdt. Vlakbij de vuurtoren vindt je de resten van een oud klooster waarop de Portugezen de toren bouwden. Ga je richting het einde van de dag richting de vuurtoren blijf dan even hangen voor een adembenemende zonsondergang.

Groepsreis of individuele reis?

Wist je dat je dat je kunt kiezen voor een individuele reis of een groepsreis? Zo kun je écht je ideale vakantie samenstellen, geheel aangepast aan jouw voorkeuren.

Ontdek onze andere fietstips

Proef lokale lekkernijen

7 Tips om alles uit je fietsvakantie te halen

7 tips om alles uit je fietsvakantie te halen Racefietsvakanties bieden de perfecte combinatie van avontuur, sportiviteit en ontspanning. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of een enthousiaste beginner, het verkennen