Klimaat in Andalusië - Sunhillcycling

Klimaat in Andalusië

Eén van de vele goede redenen om op fietsvakantie te gaan in Andalusië is het klimaat. Vooral buiten de zomermaanden om is het heerlijk om het heuvellandschap op twee wielen te verkennen. Het zuiden van Spanje biedt aangename temperaturen en gemiddeld weinig neerslag. Met 300 dagen zon per jaar is het niet alleen prettig fietsen. Je kunt door het mooie weer vaak eindeloos in de verte turen en de unieke uitzichten van het landschap in je op nemen. We vertellen je graag wat meer over het klimaat in Andalusië.

Maar wanneer kun je nou het beste als fietser op vakantie gaan in Andalusië?

De ideale nazomer

Wanneer het in Nederland langzaam natter en kouder begint te worden vinden wij Andalusië op zijn best. In september en oktober is het overdag vaak een graad of 29 en droog. Nadat je op avontuur bent gegaan langs kleine dorpjes en grotten, koelt het ’s avonds lekker af. Toch strek je ‘s avonds je benen nog in een korte broek op het terras.

Mild voorjaar

Voor wie houdt van iets zachtere temperaturen is het voorjaar hét moment om in Spanje op fietsvakantie te gaan. Het is ook dan vaak droog en gemiddeld 19 graden. Wanneer je op een rustdag een trekpleister als Alhambra of Sevilla bezoekt ontloop je de massa die later in het jaar naar het prachtige Andalusië trekt. De milde temperaturen zijn perfect voor een actieve vakantie. Houd je van mild én zonnig? Boek dan je fietsvakantie in maart of april

Zonvakantie buiten het hoogseizoen

Voor je gevoel begint de zomer in Andalusië al in mei. Dagen worden langer en temperaturen lopen op tot soms wel 27 graden. Je verkent het bergachtige gebied rondom Ronda met de zon in je nek en met lekker warm weer voor dat echte vakantie gevoel. In alle rust ontdek je de verborgen parel langs de fietsroutes(doorlinken). Het voordeel van Andalusië als bestemming voor een fiets trip in het Spanje is dat nog maar weinig fietsers het gebied ontdekt hebben. Dat terwijl het in ieder geval even veel heeft te bieden als populaire fietsgebieden. Zo biedt het een rustig alternatief voor bijvoorbeeld Mallorca.

Te heet op de fiets

Temperaturen van rond de 37 graden kenmerken de periode van juli tot en met augustus. Hoewel de zomer de meeste toeristen naar Andalusië trekt, vinden wij het simpelweg te heet om optimaal van onze prachtige fietsroutes te genieten. Midden op de dag is het zó zonnig dat de meesten van ons veel liever een plekje in de schaduw opzoeken. Wil jij toch in juli of augustus gebruik maken van onze ontzorgde fietsreizen neem dan contact met ons op.

Ontdek onze andere fietstips

Proef lokale lekkernijen

Op culinaire ontdekkingsreis door Andalusië

Een ontdekkingsreis van land en cultuur is natuurlijk pas echt compleet wanneer je kennismaakt met de plaatselijke keuken. Nadat je hard hebt gewerkt om de natuur van Andalusië in al haar glorie